Företaglån Småföretag

Lån till små företag alltså företagslån till småföretag är en speciell produkt som är avsedd för företag som har en omsättning på upp till några miljoner/år.

Hur mycket kan ett småföretag låna?

Ett litet företag, SME kan låna upp till 500 000 SEK, beroende på kreditvärdighet, bolagets ålder och ett par andra faktorer. När ett lån skall godkännas måste alltid vissa kriterier uppfyllas. Detta för att långivaren risk inte skall bli alltför stor, ju större risk desto högre ränta. Eftersom hela affärsmodellen för långivaren bygger på att man skall få tillbaka de utlånade pengarna + räntor och avgifter. Det är också därför som räntan kan var något högre för den här typen av lån.

Varför erbjuder inte bankerna företagslån för småföretagare?

En av orsakerna är att kostnadsmässigt är det ingen skillnad för banken att låna ut 100 000 kronor eller att låna ut 10 000 000 kronor, däremot tjänar de ju betydligt mer pengar på att låna ut 10 miljoner, ränteintäkerna blir 100 gånger så stora och det är därför inte så svårt att förstå att banken hellre gör affärer med stora bolag som har råd att låna större belopp. Detta vill vi ändra på, så att även du som har ett litet bolag skall kunna låna pengar utan att gå i personlig borgen för lånet.

Hur går det till att ta ett småföretagslån?

Att ta ett företagslån eller småföretagarlån går till på samma sätt som att ta vilket lån som helst. Du fyller i dina uppgifter, namn, bolagsnamn, organisationsnummer, mailadress, telefonnummer osv. Sedan skickar du in formuläret med ansökan och följer den procedur som sedan följer. Du har pengarna på ditt konto inom nån dag från det att din ansökan blev godkänd. Så det är bara att sätta igång och skriva ihop en ansökan. läs gärna vår guide om ska tänka på när du skall produktutveckla. Den är bra och ger dig ett par saker att tänka på så att allt löper på så smärtfritt som möjligt. Nu är det alltså dags att ansöka om ett företagslån.