Kwikspark – Ferratum business

Ett av de första (och sötrsta) bolagen inom företagslån är det som tidigare kallades för Kwikspark, nu heter bolaget Ferratum Business och är som namnet visar ett bolag inom ferratumkoncernen där bland annat Ferratum ingår, de är mest kändra för att låna ut pengar via så kallade smslån. De erbjuder numera även banklösningar för privatpersoner vilket ger tillgång till ett paneuropeiskt bankkonto.

Ferratum business & lån företag

Ferratum business erbjuder lån till företag, aktiebolag och bolag samt organisationer. Deras affärsidé är att erbjuda enkla lån som går snabbt att söka så att de slipper det krångel som storbanker innebär. Det är också så att de stora bankerna inte är särskillt intresserade av att låna ut mindre belopp (upp till 500 000 kronor) eftersom kostnanderna för bankerna att hantera ett lån på en halv miljon är lika stora som de för att hantera ett lån på t.ex. 2 miljoner kronor. De ser det helt enkelt som olönsamt att erbjuda lån på mindre belopp. Det är dessutom mycket, mycket svårare att få igenom ett lån för ett lite mindre bolag hos en vanlig bank.

Företagskredit för alla bolag

Ja, precis, Kwikspark erbjuder företagskredit för alla bolag, deras krav är att verksamheten skall ha varit aktiv i minst 2 år vid ansäkningsdatumet. Annars gör de normal kreditgranskning och sedan betalas lånet snabbt ut. Det är inte så svårt att förstå vad som gör företagslån så attraktivt, som entreprenör är det ofta mycket svårt att få ihop kapital till expansion elelr produktutveckling. När tjänsterna i en organisation skall utvecklas krävs en ganska stark kassa. Eftersom det är så dyrt att driva verksamheten samtidigt som man behöver lägga tid och resurser på att utveckla den. Det kommer inte alltid in kapital i samma takt som det förbrukas i ett sådant skede. Därför är ett lån elelr en kredit en smidig lösning. Allternativet kan vara att tvingas ta in externa investerare, nackdelen är att då kommer de med allra största sannolikhet att kräva en del av bolaget.

Att starta upp ett nytt företag

När du vill starta upp en ny verksamhet är det viktigt att ha alla delar på plats, finansiering, registreringar och liknande. Behöver du ta ett lån för att komma igång? och vad är det mer som behöves för att det skall gå smidigt och enkelt?
Att starta företag
Förutom att registrera bolaget hos bolagsverket så är det viktigt att du tar reda på vad som gäller utifrån ett skatteperspektiv, avgiftsperspektiv och liknande. Det är en hel del admin som skall funka och det kanske inte alltid känns optimalt att behöva lägga tid och resurser på annat än det som faktiskt betyder något.

Så, är det allt? Nej, du måste naturligtvis ha en affärsplan, vad skall ditt företag göra? Vad skall det tjäna pengar på, vilken är din marknad, hur ser demografin ut på dina kunder. Kommer du att jobba mot företag (B2B) elelr mot konsumetner (B2C) beroende på dina svar kommer du att ställas inför helt skilda utmaningar utifrån ett marknadsföringsperspektiv. Affärsplanen är ett strategiskt dokument som talar om för dig (och dina medarbetare samt samarbetspartners) exakt vad du kommer att erbjuda för tjänster, på vilket sätt du makrnadsför dem samt vilken tid målgrupp är. En viktig del i affärsplanen är SWOT-analysen som beskriver risker och möjligheter med din affärsidé. Om du inte gör din läxa ordentligt vad det gäller de bitarna så kan det försvåra ditt framtida utvecklande av bolaget och dess produkter.

När i tiden bör jag starta företaget

Det kan du göra när som helst, men om du t.ex. har en produkt som är säsongsbetonad så bör du ligga ca 6 månader före din säsong så att du hinner planera och lägga upp adekvata marknadsstrategier. Det är på det sättet du har ett försprång framför dina konkurrenter och du skall ta varje chans till att avancera före dem. Du vill alltid ligga steget före konkurrenterna och du vill alltid vara den som leder utvecklingen inom ditt marknadssegment. Det är så du tar ledningen och blir störst på din marknad, om du har ett ordentligt försprång så har du också en reel möjlighet att verkligen lyckas!

Vilken bolagsform är bäst för ditt företag?

Har du haft din egen verksamhet ett tag och är redo att ta nästa steg? För att öka omsättningen och få mer pengar i egen ficka kan det vara smart att regelbundet se över din bolagsform. Vad är egentligen skillnaden på enskild firma och aktiebolag? Vilken bolagsform tjänar man mest pengar på och hur ändrar man egentligen sin bolagsform?

 

Att marknaden är rörlig vet alla som har en egen verksamhet av något slag. Pengakurserna växlar lika oförutsägbart som vädret och de ekonomiska oraklen ägnar sig mer åt gissningar än reell fakta. På TV och i annan media kan vi följa Dow Jones och Nasdaq:s rörelser utan att kunna påverka svängningarna åt något håll. I och med att premisserna från början är något godtyckliga är det inte konstigt att en driven privatperson ser sig själv ägna mer tid åt förvirrande frågor än glada utrop. Hur landar man egentligen en bra affär och hur får du ditt företag att växa?

 

Det finns flera olika typer av bolagsformer. Den vanligaste inkörsporten för egna företagare är att starta så kallad “enskild firma”, vilket innebär att du får F-skattesedel och kan fakturera för de tjänster eller varor du levererar. Det kostar ingenting att starta en egen enskild firma, dock tar du på dig mer ansvar eftersom du nu måste betala dina sociala avgifter själv. Sjukförsäkring och ålderspension räknas skattemässigt in som en kostnad i din firma, vilket är särskilt viktigt att tänka på när du deklarerar en gång per år. Beroende på vilken bransch du arbetar i ser avkastningen olika ut. Flera kreativa yrken som journalist och fotograf har under senare år känt av ett hårdare arbetsklimat eftersom kunderna är mättade – allt material finns redan på internet. Att ha enskild firma kräver inte särskilt mycket underhåll förrän du kommer upp i högre omsättning, varpå det kan vara ett klokt drag att istället starta ett aktiebolag.

 

“Den som vågar vinner” lyder ett gammalt latinskt ordspråk som har bäring än idag. Behöver du mer kapital in i din verksamhet? Har du högtflygande visioner som inte har fått tillräckligt med luft under vingarna? Ge dig själv och din verksamhet en trampolin in i branschen genom att våga satsa mer pengar, för att på så sätt vinna mer pengar. Den som startar aktiebolag måste investera pengar eller egendom i bolaget, vilket kallas för aktiekapital. Summan måste uppgå i minst 50 000 kronor och kan vara i form av reda pengar, en viss procentsats av en fastighet du äger eller annan egendom som når minimivärdet eller över. Om du inte sitter inne på dessa tillgångar finns ett flertal förmånliga företagslån som i regel är lönsamma direkt, inte minst eftersom räntorna är så låga. När du väljer att satsa ordentligt på ditt nya aktiebolag gäller det att ha koll på siffrorna och alla papper eftersom administrationen är något mer omfattande än vid enskild firma.

 

Läs all information om att ändra bolagsform på Skatteverkets hemsida, där du även kan få personlig hjälp. Hur man landar en bra affär? Man breder ut vingarna och vågar.