Starta up ett företag
nyheter

Att starta upp ett nytt företag

0

När du vill starta upp en ny verksamhet är det viktigt att ha alla delar på plats, finansiering, registreringar och liknande. Behöver du ta ett lån för att komma igång? och vad är det mer som behöves för att det skall gå smidigt och enkelt?
Att starta företag
Förutom att registrera bolaget hos bolagsverket så är det viktigt att du tar reda på vad som gäller utifrån ett skatteperspektiv, avgiftsperspektiv och liknande. Det är en hel del admin som skall funka och det kanske inte alltid känns optimalt att behöva lägga tid och resurser på annat än det som faktiskt betyder något.

Så, är det allt? Nej, du måste naturligtvis ha en affärsplan, vad skall ditt företag göra? Vad skall det tjäna pengar på, vilken är din marknad, hur ser demografin ut på dina kunder. Kommer du att jobba mot företag (B2B) elelr mot konsumetner (B2C) beroende på dina svar kommer du att ställas inför helt skilda utmaningar utifrån ett marknadsföringsperspektiv. Affärsplanen är ett strategiskt dokument som talar om för dig (och dina medarbetare samt samarbetspartners) exakt vad du kommer att erbjuda för tjänster, på vilket sätt du makrnadsför dem samt vilken tid målgrupp är. En viktig del i affärsplanen är SWOT-analysen som beskriver risker och möjligheter med din affärsidé. Om du inte gör din läxa ordentligt vad det gäller de bitarna så kan det försvåra ditt framtida utvecklande av bolaget och dess produkter.

När i tiden bör jag starta företaget

Det kan du göra när som helst, men om du t.ex. har en produkt som är säsongsbetonad så bör du ligga ca 6 månader före din säsong så att du hinner planera och lägga upp adekvata marknadsstrategier. Det är på det sättet du har ett försprång framför dina konkurrenter och du skall ta varje chans till att avancera före dem. Du vill alltid ligga steget före konkurrenterna och du vill alltid vara den som leder utvecklingen inom ditt marknadssegment. Det är så du tar ledningen och blir störst på din marknad, om du har ett ordentligt försprång så har du också en reel möjlighet att verkligen lyckas!

Vilken bolagsform är bäst för ditt företag?

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

More in nyheter